We gaan het weer doen, zo besloten we in februari al. SeriousYoga 2014 verdient een vervolg. En zo geschiedde… ik stuiter weer.

Dit jaar waren we er dus iets eerder bij dan in 2014: begin september ging de eerste mailing de deur uit naar yogastudio’s om zich aan te melden als locatie waar je yogalessen/-workshops kon volgen op donatiebasis voor het goede doel van Serious Request 2015: jongeren in conflictgebieden toekomstperspectief bieden. 2014 Smaakte naar meer: we hadden onverwacht succes met ons idee om niet alleen geld maar ook energie te bundelen voor het Rode Kruis. We haalden met 33 deelnemende locaties 10.000 euro op! Mij kreeg je niet meer kalm tot aan de kerst :-). Ook omdat Serious Request 2014 in ‘mijn’ Haarlem plaatsvond – dus niet alleen ik, maar heel Haarlem stuiterde.

sy_maps_icoon_petrol

Stuiterbal

Ik stuiter nú, omdat we op de dag dat we vorig jaar begonnen, nu al 50 deelnemende locaties hadden die zich hebben aangemeld. Allemaal docenten en studio’s die vrijwillig hun locatie, expertise en netwerk (en energie!) inzetten om yogalessen te geven waarvan de volledige opbrengst wordt gedoneerd.

Als docent of studio geef je je op bij ons, waarmee je meegaat in onze communicatie (pers, sociale media, site, promotiemateriaal) – een beetje extra reclame voor jouw lessen. Bovendien kunnen we door onze krachten te bundelen meer energie én meer geld richting de getroffen jongeren sturen. Namasté!

Als yogales-deelnemer kun je via onze media zien waar bij jou in de buurt speciale yogalessen worden gegeven voor dit goede doel en waar jij dus wanneer kunt yoga’en in ruil voor een donatie voor Serious Request. En je een beetje positieve zen-energie richting de kids in oorlogsgebieden zendt.

Dit past

SeriousYoga is voor mij een project waar ik al mijn goede bedoelingen, ideeën, organisatie- en communicatietalenten in kwijt kan. Met 3 andere vrouwen op 4 locaties, dus samenwerkend via whatsapp, mail, Google drive, Mailchimp. In verschillende timeframes op een dag, want de één is een nachtdier, de ander heeft ’s avonds juist vaak verplichtingen, de derde zit op kantoor(tijden) achter deadlines aan te werken. We moeten aan alle aspecten van bedrijfsvoering denken: automatisering, promotie, correspondentie, planning, doel en resultaten, budget, visie. In willekeurige volgorde ;-). Als een heus management team wegen we in de app argumenten voor en tegen af, rekenen beslissingen door en geven ergens een klap op (je kent de termen wel). Beantwoorden vol enthousiasme mailtjes van deelnemende docenten en geven elkaar een virtuele high-five als er weer een mailtje komt om ons te complimenteren. Yogi’s zijn een fijne doelgroep om voor en mee te werken :-).

Maar ik kick erop: dit is wat ik graag doe!

Deze komt vet en onderstreept dus in mijn cv. Trots op mijn headline ‘bedenker en oprichter SeriousYoga’!

O, en doe jij al mee ;-)? Levert veel karmapunten op!