24uurs-actie 1% club echte crowdfunding

Sinds een paar weken ben ik een van de ‘social media buddies’ van de 1%club. Dat betekent dat ik de projecteigenaren van projecten op de 1%CLUB help met training en begeleiding van het inzetten van social media voor het ‘volgestort’ krijgen van hun project.

24uursactie

Net als vorig jaar heeft de 1% club ook dit jaar de 24uurs-actie: op 9 en 10 december 24 ludieke acties door heel Nederland met als doel binnen 24 uur 24 verschillende ontwikkelingsprojecten af te ronden. Aan de social media buddies is om advies gevraagd en natuurlijk om ondersteuning bij het verspreiden van de ‘buzz’. Daar werk ik graag aan mee, want ik vind de 1%club een heel mooie, moderne, sociale en transparante manier van bijdragen aan ontwikkelingssamenwerking en goede doelen. Je weet waar je geld naartoe gaat (namelijk dat ene specifieke project waar jij iets in ziet) en de bedragen die nodig zijn per project zijn meestal heel overzichtelijk.

Het bijzondere aan deze 24uurs-campagne is dat het volledig is opgezet en wordt uitgevoerd door de 6.000 leden van de 1%CLUB website. In 24 groepen hebben leden zelf een project uitgekozen om te steunen en zetten ze zelf volledig (vaak met hulp van anderen in hun netwerk) een campagne op om in die periode donaties voor het gekozen project te verhogen. De 1%CLUB noemt het zelf crowdcampagne, het is volgens mij gewoon een leuke mix van crowdfunding en crowdsourcing.

Je kunt het natuurlijk ook online volgen: via live 1%radio, het blog, en natuurlijk via twitter via #1pc24 of het account van @1percentclub, Facebook, LinkedIn, Flickr en YouTube. Of volg mij want ik zal er natuurlijk ook over tweeten!

Over de 1%CLUB

De 1%CLUB is een internationale marktplaats die slimme ontwikkelingsprojecten koppelt aan mensen, geld en kennis. De 1%CLUB speelt hiermee in op de trend dat Nederlanders steeds meer zelf betrokken willen worden bij ontwikkelingssamenwerking. Bij de 1%CLUB beslis je zelf aan welk project je 1% van je tijd, kennis en geld wilt bijdragen. En online kun je aan de hand van weblogs, foto’s en filmpjes de voortgang van ‘jouw’ project volgen. Lekker direct, betrokken en transparant.

Help jij ook mee? Doneer 1% van je tijd, geld of kennis aan een van de vele goede en leuke projecten, binnen of buiten de 24uurs actie!

Hoort bij: communicatie, crossmedia, nieuws, social media - Tags: ,

2.848 views  |  1 reacties