Ik kreeg dit jaar vele verzoeken van afstuderende studenten die een scriptie deden over social media – in een of andere vorm. Zo heb ik een skype-interview gegeven en een live-interview met drie Haarlemse meiden van Hogeschool INHolland. Allemaal voor de opleiding van de volgende generatie – die social media moet gaan omarmen, integreren en absorberen in het bedrijfsleven.

Een van die studenten ( @RoyKeizer op twitter en werkzaam bij mediaindustries) vroeg of hij me op video mocht opnemen. En hoewel ik persoonlijk niet zo’n fan ben van opnames van mijn eigen hoofd, was dit voor een goed doel zullen we maar zeggen. En als je even niet naar mijn hoofd kijkt maar gewoon even luistert, zeg ik best heel zinvolle dingen. Bijvoorbeeld over de vraag of social media voor b2b nu anders is dan voor b2c. Nee, kom ik tot de conclusie. Hoor hier waarom.

Overigens verwijs ik volgende studenten en aanvragen graag naar PaperJammed, een project om scriptie-schrijvende studenten en vakspecialisten efficient bij elkaar te brengen. Op 12 mei is er een live bijeenkomst die inmiddels vol is, maar wel live gestreamd wordt!